vijesti www.metkovic.hr

 In memoriam

Počast poginulim braniteljima

Metković, 1.11.2018. - Rodbina, suborci i prijatelji poginulih branitelja iz Grada Metkovića te brojni građani okupili su se sinoć u Galeriji GKS-a povodom 1. studenoga, Spomendana na hrvatske branitelje iz Grada Metkovića poginule u Domovinskome ratu.

Nakon što je Mješovita klapa 'Sveti Nikola' otpjevala državnu himnu, okupljenima se kratko obratio gradonačelnik Dalibor Milan, podsjetivši na žrtvu naših poginulih sugrađana te pozvavši sve na njezin trajni spomen.

U prigodnom programu, što ga je vodio Neven Kežić, sudjelovao je Zbor Župe sv. Ilije proroka, VIS 'Viatores' iz Župe sv. Nikole biskupa te Mješoviti zbor iz iste župe, a izabrane stihove govorili su učenici Srednje škole Metković. Organizatori programa bili su Grad Metković, Udruga roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Grada Metkovića i Ustanova za kulturu i sport Metković.

Sutra je 2. studenoga, Dan mrtvih i tužna 27. obljetnica od pogibije prvih naših sugrađana hrvatskih branitelja. Te subote 1991. zatekla nas je strašna vijest da su poginuli Ante Rebac, Stipe Buljubašić i Ante Kuran. Nažalost, za slobodu su sljedećih godina svoje živote dali Mario Bebić, Boro Brečić, Mate Dodig, Eugen Erjauc, Hrvoje Ilić, Mario Jadreško, Ivan Jelinić, Marinko Jurko, Vice Marević, Vlaho Maslović, Ante Petrušić, Draženko Pleše, Ivica Prusac, Ante Taslak i Dražen Kozina.