vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Metković Mehanika i Dubrovnik podijelili bodove

Metković, 5.11.2018. - U 6. kolu I. HRL jug RK Metković Mehanika pred šestotinjak gledatelja ugostio RK Dubrovnik te u tome derbiju prvoligaškoga juga s njime podijelio bodove.

Da će biti problema s gostima pokazalo se već na početku kada su oni poveli 0:3. Ipak, domaći su preko raspoloženoga Buntića izjednačili u 13. minuti te Bezerovim pogotkom poveli u 16. minuti. Sve do kraja poluvremena igralo se gol za gol te je poluvrijeme završilo neriješenim 10:10.

Ista je igra bila gotovo i cijelo drugo poluvrijeme, s time da je Metković u 55. minuti poveo 17:15, ali su gosti uspjeli izjednačiti na 17:17. Buntićeva simultanka okončala se u 59. minuti, kada on postiže svoj 10. i za momčad 18. pogodak pa je uz malo sreće moglo završiti pobjedom domaćina. Ipak, u posljednjoj minuti Avdić izjednačuje na konačnih 18:18 pa bodovi popola odlaze u svaki dio županije, što je i najrealnije.

Za Metković najviše pogodaka postigao je Buntić. Slijedili su ga s po dva pogotka Bošković, Cvitanović i Kozina te s jednim pogotkom Bezer, Obšivač i Jakić, ali treba istaknuti i Boškovićeve obrane sedmeraca. Kod gostiju najefikasniji je bio Metkovac Srna.

Metković Mehanika sljedeće kolo gostuje kod Biograda.