vijesti www.metkovic.hr

 Socijalna skrb

Uključi se!

Metković, 28.11.2018. - Jutros je u Galeriji GKS-a u nazočnosti metkovskoga gradonačelnika Dalibora Milana i predstavnice Općine Kula Norinska Meri Doko održana uvodna konferencija na kojoj je predstavljen Projekt 'Uključi se!', koji vodi Tatjana Suton.

Grad Metković je 3. rujna s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje potpisao Ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava za projekt 'Uključi se!', koji se financira unutar Poziva Podrške socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina . Vrijednost Ugovora je 630.272,20 kn i financira se u stopostotnom iznosu iz Europskoga socijalnog fonda, a vrijeme provedbe je 18 mjeseci.

Svrha projekta je povećati mogućnost zapošljavanja te umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva za 35 pripadnika marginaliziranih skupina, provedbom verificiranih programa obrazovanja odraslih i programa za osnaživanje te pružanje usluga mentorstva.

Ciljana skupina:

  1. Dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni iznad šest mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene više od 12 mjeseci)
  2. Osobe s invaliditetom
  3. Nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Projekt se sastoji od dvaju dijelova. Prvi dio odvijat će se u dva modula: Modul 1. asistent/ica za EU fondove (20 polaznika) i Modul 2. knjigovođa (15 polaznika). Drugi dio Projekta odnosi se na motiviranje i osnaživanje novih znanja i vještina ciljanih skupina provedbom dvaju programa: Komunikacijske, prezentacijske i pregovaračke vještine Suradnja i timski rad.

Ovim putem pozivaju se ciljane skupine da se jave voditeljici Projekta na e-mail tatjana.suton@metkovic.hr i iskoriste svoju priliku.