vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Metkoviću dnevna bolnica, podvožnjak kroz središte i spoj na autocestu

Metković, 1.2.2019. - Realizacija triju Metkoviću životno važnih projekata jučer je obećana tijekom posjeta našem gradu ministra zdravstva Milana Kujundžića i premijera Andreja Plenkovića.
  

Dnevna bolnica i sedmodnevna zdravstvena skrb

Prvo se ministar Kujundžić u Gradskoj knjižnici sastao s gradonačelnikom Daliborom Milanom i njegovim zamjenicima, predstavnicima ostalih neretvanskih gradova i općina te dviju građanskih inicijativa: Sinovi i kćeri Neretve i Mame i tate. Uz njih na sastanku je bila zamjenica Župana Žaklina Marević, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu DNŽ Luka Lulić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Mario Bekić i predstavnica Doma zdravlja Metković Antonija Šušnjar.
   Nakon sastanka, koji je trajao dva i pol sata, prvo se novinarima obratio gradonačelnik Milan. Rekao je da je dogovorena sedmodnevna zdravstvena skrb stanovnicima doline Neretve, što uključuje dežurstvo laboratorija i rendgena. Za dnevnu bolnicu u bivšoj zgradi Općinskoga suda dobivena je građevinska dozvola pa će se ići u raspisivanje Natječaja za odabir izvođača, dok se početak radova planira za rujan.

Uime GI Sinovi kćeri doline Neretve Barbara Franjić je rekla da su uglavnom zadovoljni dogovorenim te da će novi sastanak biti za desetak dana. Do tada će se detaljnije razmotriti zahtjevi koje je GI postavile pred nadležne. To su, između ostaloga, stalna mogućnost obavljanja laboratorijskih pretraga, uređenje i opremanje Dnevne bolnice (uz planiranje Opće bolnice) u Metkoviću, dolazak specijalista u Metković te heliodrom osposobljen za noćno slijetanje itd.

Ministar Milan Kujundžić je potvrdio da što prije treba ići u realizaciju Dnevne bolnice Metković te poboljšanje rada Hitne medicinske pomoći. Kada je riječ o specifičnim medicinskim instrumentima treba pričekati da na snagu stupi novi pravilnik. Do tada će se organizirati pripravnost laboratorija Doma zdravlja izvan njegova radnog vremena. Najavio je i bolju organizaciju rada helikopterske službe. Dobra vijest je da će već od 1. ožujka u Metković dolaziti specijalisti OB Dubrovnik.