vijesti www.metkovic.hr

 Manifestacije

Metkovski muzeji bili krcati posjetiteljima

Metković, 4.2.2019. - Oba metkovska muzeja i ove su se godine uključila u manifestaciju Noć muzeja, čija je ovogodišnja tema Muzeji – inovacije i digitalna budućnost i koja širom Hrvatske privlači na desetke tisuća posjetitelja.

Pred Arheološkim muzejom Narona u Vidu zatekli smo dugačak red mostarskih gimnazijalaca, njih dvjestotinjak koji su sa svojim profesorima došli posjetiti prvi hrvatski 'muzej in situ'. Doznali smo da je iz Vrgorca došlo sedamdesetak učenika, a zabilježili smo i skupni posjet naših malih rukometaša. Osim stručnoga vodstva kroz stalni postav, posjetitelji su mogli vidjeti različite načine digitalnoga predstavljanja muzejskih eksponata, igrati videoigrice, ali i antičku trlju te sudjelovati na kvizovima i radionicama.

Velika je gužva bila i u Prirodoslovnom muzeju Metković, koji inače obiluje suverenim tehnološkim rješenjima prikaza naše prirodne baštine. Osim stalnoga postava, posjetitelji su mogli razgledati nedavno otvorenu izložbi Skriveni stanovnici doline Neretve, a za djecu su pripremili kviz i radionice na kojima su izrađivala urese od ljuštura puževa i školjki, kako se to radilo od prapovijesti.