vijesti www.metkovic.hr

 Predavanje

Čudesna moć hormona

Metković, 24.2.2019. - Predavanje dr. Sanje Toljan 'Čudesna moć hormona' privuklo je u Gradsku knjižnicu Metković brojnu publiku, u kojoj su mahom bile žene.

Kako je objasnila dr. Toljan, hormoni su oku nevidljiva sila koja upravlja našim izgledom, energijom i raspoloženjem. Oni su poveznica između tijela i mozga, naše središnje upravljačke jedinice. Utječu na sve procese u tijelu, osobito na imunitet, a onda i sve što se događa u tijelu povratno utječe na hormone.

Dr. Toljan, specijalistica anesteziologije, reanimacije i intenzivnog liječenja te ravnateljica Poliklinike Orlando, predstavnica je nove grane medicine koja kombinira znanstveno utemeljenu medicinu i stručno znanje dobiveno učenjem i razumijevanjem tradicionalnih metoda liječenja. U skladu sa znanošću koju propagira, u slobodno vrijeme bavi se organskim vrtlarstvom, kuhanjem zdrave hrane i opuštanjem u krugu obitelji. – Briga za zdravlje znači neprekidno traganje. Svaki dan znanost izbaci neku novu tvrdnju, koja je nekada potpuno oprečna prethodnom razmišljanju. Zato slijedite zdravi razum, jedite zdravu hranu, relaksirajte se, boravite na svježem zraku, a ako vam to ne pomaže da se dobro osjećate, provjerite svoje hormone, možda ipak trebaju malo poštimavanja – poručila je dr. Toljan.