vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Karla Bakalar pobjednica Otvorenoga prvenstva Metkovića u tenisu

Metković, 1.4.2019. - Teniski klub Metković uspješno je organizirao još jedno Otvoreno prvenstvo Metkovića u tenisu za dječake i djevojčice do 12 godina, koje se već treću godinu održava u Dubrovniku.

Turnir je ponovo organiziran pod patronatstvom DISCOVERY IMG teniske akademije, koja je i ove godine najbolje sudionike nagrađivala vaučerima za sudjelovanje na svjetskom mastersu DISCOVERY akademije što se održava u ameročkome gradu Bradenton na Floridi. Pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji osvajaju po 1000 $, finalisti po 500 $ i polufinalisti po 250 $. Turnir je odigran po sistemu Round Robin, tj. natjecalo se po grupama. Nakon dva dana vrlo kvalitetnih mečeva došlo se i do pobjednika:

  • dječaci finale: Dorian Stiblik (TK Šubićevac)- Dario Mardešić (TK Split) 6:0;6:3
  • djevojčice finale: Karla Bakalar (TK Metković)- Lara Šerić (TK Pomak) 6:2;6:1
  • dječaci parovi: Dorian Stiblik, Marko Erceg (TK Split) - Dario Mardešić, Antonio Vilović ( TK Dalmacija cement) 7:6(4), 0:6, 10/4
  • djevojčice parovi:Lorenca Kajtazi (TK Stobreč), Mia Munivrana (TK Dalmacijacement) - Ana Petković (TK Dubrovnik), Lara Šerić 7:5, 6:4

– Moramo spomenuti i članove TK Metković koji su nastupili na turniru, naravno uz pobjednicu Karlu Bakalar, koja je već prepoznata u ovim kategorijama, tu su i vrlo mladi desetogodišnjaci Marino Krešić i Lea Svaguša, kojoj je ovo prvi turnir u kategoriji do 12 godina.

Zahvala svom sudionicima turnira i naročito našim prijateljima iz TK Ragusa Duvrovnik, koji su nam omogućili da odigramo ovaj turnir na njihovim terenima – javljaju iz TK Metković.