vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Država Metkoviću darovala zemljište površine 1,8 ha

Metković, 1.6.2019. - Ministar državne imovine Goran Marić jučer je posjetio Metković kako bi s gradonačelnikom Daliborom Milanom potpisao Ugovor kojim Republika Hrvatska gradu Metkoviću daruje zemljište u Vrbovcima površine 1,8 ha, na kojemu će se graditi kompostana.

Uz zahvalu ministru, gradonačelnik Milan je rekao da su sada ostvareni uvjeti za prijavu na natječaj koji će Fond za zaštitu okoliša objaviti u srpnju ove godine. Grad je već dobio lokacijsku dozvolu, a u postupku je izrada projekta, tako da će srpanj dočekati spreman.

Ministar Marić je izjavio da je potpisivanje Ugovora rezultat dobre suradnje Vlade Republike Hrvatske i njegova Ministarstva s jedinicama lokalne samouprave te najavio nove projekte i darovne ugovore. U Metković je došao i gradonačelnik Korčule Andrija Fabris, s kojim je Marić potpisao Ugovor kojim država tome gradu daruje zgradu za kulturne potrebe.

Na pitanje hoće li država Metkoviću vratiti kompleks Gradskoga kulturnog središta, što uključuje i krilo u kojemu je gradonačelnikov ured, gradonačelnik je odgovorio da je taj postupak u tijeku.