vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Duje Mihaljević brončani na Prvenstvu Balkana

Metković, 3.6.2019. - Kao reprezentativac Hrvatske, borac Karate-kluba Metković Duje Mihaljević s Balkanskog prvenstva doma donosi četvrtu medalju koju natjecatelji KK Metković osvajaju za našu Hrvatsku.

Duje je nastupio je u Banja Luci u kategoriji dječaci 12 godina -47 kilograma u kojoj je između 22 natjecatelja s četiri dobivene borbe osvojio brončanu medalju. Na prvenstvu je nastupilo 10 država s 1039 natjecatelja.

Duje je prvu borbu pobijedio reprezentativca Slovenije Valisera Timoteja s 1:0, drugo kolo pobjeđuje reprezentativca BiH Ahmeda Šišića sa 6:2., a u trećem kolu ostaje neriješeno protiv reprezentativca Turske Kilic Gurkan Kaana te na odluku sudaca pobjeđuje i ulazi u polufinale.

U odlučujućoj borbi za ulazak u finale Duje ostaje neriješeno protiv Sergeja Jakovljevića 0:0, koji istini za volju nije bio bolji nego podosta slabiji, ali domaći teren (Banjalučanin iz KK Castra Banja Luka) i preko 200 navijača presudilo je da on ide u finale. U repasažu Dije je čekao sve borbe od poraženih protivnika Sergeja Jakovljevića i u zadnjoj borbi, jer je dogurao do polufinala, pobjeđuje našeg reprezentativca Martina Mandžu iz CroHerca s 4:0 te osvaja broncu za Hrvatsku.

Uprava kluba i natjecatelji organizirali su Duji doček u prostorijama Kluba uz prigodni domjenak.