vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve

Metković, 4.6.2019. - Projekt Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve predstavljen je javnosti jučer u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković u sklopu Poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III.

Okupljene je pozdravio metkovski gradonačelnik Dalibor Milan, a potom im je o Projektu uvodno govorila voditeljica Projekta Martina Tomić. Budući da su partneri u Projektu Grad Metković i Općina Kula Norinska, okupljen je pozdravila i pročelnica Jedinstvenoga upravnog odjela te općine Meri Doko.

Riječ je o Projektu koji je financiran sredstvima OP Učinkoviti ljudskih potencijali 2014. – 2020. godine iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna mu je vrijednost 420.160 kn, a sredstva su u potpunosti bespovratna. Provodi se na rik od 18 mjeseci od potpisa Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, odnosno do 26. rujna 2020. godine. Svrha mu je povećanje razine zapošljivosti i socijalne kohezije pripadnika ranjivih skupina na području Dubrovačko-neretvanske županije.

U sklopu Projekta planirano je opremanje Kluba za zapošljavanje te razvoj i provedba jednoga prilagođenog programa – Osposobljavanje za područje agroturizma u trajanju od 3 mjeseca.

 

U prvoj provedbenoj fazi planirano je održavanje sedam motivacijskih radionica za osnaživanje polaznika u svrhu zapošljavanja te razvoj i provedba tijekom četiri modula:

 1. pisanje životopisa i molbe za posao,
 2. pisanje životopisa i molbe za posao na engleskom jeziku,
 3. kako pronaći posao i priprema za intervju,
 4. prezentiranje i održavanje intervjua.

 

Ciljane skupine projekta su:

 1. dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni više od šest mjeseci i osobe starije od 29 godina nezaposlene više od 12 mjeseci)
 2. žene
 3. mladi (od 15 do 29 godina)
 4. hrvatski branitelji
 5. članovi obitelji stradalnika Domovinskog rata
 6. djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida
 7. djeca dragovoljaca Domovinskog rata
 8. osobe s invaliditetom
 9. nacionalne manjine
 10. osobe od 50 godina i starije
 11. pripadnici ostalih ranjivih skupina

 

U sklopu Projekta bit će i jednodnevni odlazak desetero učenika 8. razreda Osnovne škole Kula Norinska u Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Dubrovnik te dvodnevna radionica osnaživanja i motivacije za 30 učenika Srednje škole Metković.

Pozivaju se svi nezaposleni ljudi da se jave za sudjelovanje u projektnim aktivnostima, mailom na martina.tomic@metkovic.hr ili na kontakt telefon 020 681 395.