vijesti www.metkovic.hr

 Humanost

Prikupili novac za sanitetsko vozilo u Metkoviću

Metković, 16.10.2019. - Institut za promicanje i razvoj doline Neretve pokrenuo je u srpnju humanitarnu akciju „Veliko srce za djecu Neretve“, za prikupljanje novca i nabavu sanitetskog vozila za Dom zdravlja u Metkoviću te kardiotokografskog (CTG) uređaja za rodilište u Domu zdravlja Metković.

Akcija je uspjela, a ček s iznosom od 400.000 kuna danas su predali ravnatelju Mihovilu Štimcu, prilikom otvaranja izložbe “Neretvanski krajevi na starim razglednicama i fotografijama”, iz zbirke Marija Talajića i Zlatka Huzeka.

– Zahvaljujem svim Neretvanima i prijateljima Neretve na ovoj divnoj akciji. Sanitetsko vozilo i CTG uređaj će nam puno pomoći u pružanju kvalitetnije zdravstvene skrbi za našu djecu, roditelje i sve nas koji živimo u dolini Neretve. Svima koji su uplatili novac za ovu donaciju od srca hvala – istaknuo je Mihovil Štimac, ravnatelj Doma zdravlja u Metkoviću.

Akciji su se odazvali brojni poznati Neretvani i njihovi prijatelji, a da je riječ o ljudima velikoga srca potvrđuje i njihovo već 8. tradicionalno darivanje potrebitih u Zagrebu, s tonama mandarina.

– Jako smo sretni što smo uspjeli pomoći ljudima u Metkoviću i prikupiti novac za toliko potrebno poboljšanje zdravstvene skrbi. Akciju “Veliko srce za djecu Neretve” smo pokrenuli zbog zemljopisne odsječenosti i trenutno moguće medicinske skrbi za stanovnike naše doline, kako bismo pacijentima omogućili brži put do bolnice. Obično mi Neretvani pomažemo drugima, a ovaj put je veliko srce zakucalo baš za naš kraj. No, kao i uvijek do sada, veseli nas podijeliti i naše mandarine potrebitima u Zagrebu. Ove godine doniramo im dvije tone, a dosad smo ukupno donirali više od 25 tona mandarina Zagrepčanima i socijalno osjetljivim skupinama u društvu – kazala je Nada Podnar, članica Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve.