vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Nastavljaju se edukacije odgojitelja u Dječjem vrtiću Metković

Metković, 21.10.2019. - Provedbom projekta Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković nastavljeno je stručno usavršavanje odgojitelja, ovaj put pod nazivom Uvodni korak po korak u radu s djecom predškolske dobi.

Projekt provodi Grad Metković u partnerstvu s Dječjim vrtićem Metković, a financira se iz Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijeme provedbe je 30 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je 6.083.886,65 kuna.

Edukacija Uvodni Korak po korak u radu s djecom predškolske dobi, koju provodi Pučko otvoreno učilište Korak po korak iz Zagreba, gotovo je nezaobilazna za sve odgajatelje koji ulaze u profesiju, kao i za one koji žele osvježiti postavke razvojno-primjerenog pristupa. Sudionicima daje vezu između teorijskog uporišta razvojno-primjerenog pristupa i njegove primjene u praksi, saznanja o važnosti i načinu formiranja okruženja za učenje djece, o važnosti igre, individualizaciji i načinima prilagodbe plana i programa, o načinima praćenja i bilježenja djetetova razvoja, kao i o strategijama uključivanja roditelja u svijet predškolskog odgoja.
Izvor: Grad Metković