vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Uspješan nastup KK Metković u Splitu

Metković, 5.11.2019. - Karate-klub Metković nastupio pod vodstvom trenera Daria Bukvića u Splitu na natjecanju Dalmacija open sa 7 natjecatelja u borbama u 9 kategorija. Osvojeno je 8 medalja – 4 zlata, 1 srebro i 3 bronce u konkurenciji 270 natjecatelja iz 25 klubova.

Prvi tim u mlađim uzrastima KK Metković iz turnira u turnir pokazuje da Klub ima svjetlu budućnost...

Medalje su osvojili:

Dora Galov, zlato učenice +44 kg

Laura Bebić, zlato učenice -40 kg

Ante Leontić, zlato učenici +46 kg

Duje Mihaljević, zlato ml. kadeti -52 kg

Ante Leontić srebro ml. kadeti -57 kg

Nera Grljušić, bronca učenice +44 kg

Ema Galov, bronca ml. kadetkinje -40 kg

Nera Grljušić, bronca ml. kadetkinje -45 kg

Četvero kadeta i juniora KK Metković pod vodstvom trenera Denisa Žderića nastupilo je na 7. Grawe Energija kupu u Banja Luci, na kojemu je nastupilo više od 90 klubova iz 10 zemalja s 1111 natjecatelja. Nažalost, nakon puno godina prvi put su članovi KK Metković došli bez medalje s nekog klupskog međunarodnog turnira. Iako zbog pomalo spornih sudačkih odluka kod Lucije Utovac i Petra Borovca, koji je vodio 4:3 i izgubio zbog 4 kazne, Klub je procijenio da natjecatelji ipak nisu bili na visini zadatka, jer im je to bio zadnji kontrolni turnir za Državno prvenstvo za kadete i juniore koji će se održati u Rijeci 15/16. listopada 2019.

Također, dva člana KK Metković, Petar Borovac i Ante Krstičević nastupili su kao trkači na Mandarina polumaratonu u kategoriji muškarci od 16 do 22 godine. Borovac je osvojio drugo, a Krstičević peto mjesto, istrčavši 21 kilometar za 1 sat i 41/49 minuta. Borovac je, iako iscrpljen odlaskom dan prije na cjelodnevni put i nastup na karate turniru u Banja Luci, dolaskom u 3 sata ujutro iz Banje Luke već u 10 sati istog dana otišao trčati maraton i popeo se na postolje jer pravi sportaši nemaju vremena za odmor, već samo jedan cilj, a to je postići dobar rezultat.