vijesti www.metkovic.hr

 Obljetnice

GO HDZ-a Metković proslavio 30. obljetnicu osnutka

Metković, 26.11.2019. - Općinski odbor HDZ-a Metković bio je četvrti ogranak HDZ-a osnovan u Hrvatskoj – službeno registriran 30. listopada 1989. Ne računajući onaj u Melbourneu, osnovan 29. kolovoza, prije metkovskoga osnovani su odbori u Pločama (tada Kardeljevu), Sv. Filipu i Jakovu i u Sisku. Tijekom prvih deset godina pristupilo mu je više od 1100 članova.

Jučer je GO HDZ-a Metković u GKS-u svečano proslavio 30. obljetnicu svoga postojanja. Uz članove stranke i simpatizere, svečanosti je nazočio izaslanik predsjednika stranke Andreja Plenkovića Branko Bačić, izaslanik glavnoga tajnika stranke Gordana Jandrokovića Božidar Kalmeta, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom te stranački dužnosnici iz susjednih gradova i općina iz doline Neretve i susjedne Hercegovine. Skup je na početku pozdravio predsjednik GO HDZ-a Metković i metkovski gradonačelnik Dalibor Milan, a pročitana je i čestitka bivšega predsjednika Sabora Luke Bebića, jednoga od osnivača metkovskoga ogranka. Uime osnivača iz 1989. okupljenima se obratio Joško Jelaš. Potom su za govornicu izlazili župan Dobroslavić, ministrica Vučković te izaslanici Kalmeta i Bačić. Bila je to prigoda da se članstvo i simpatizere pozove da na predstojećim predsjedničkim izborima svoj glas dadu Kolindi Grabar Kitarović.

U glazbenome dijelu nastupila je Mješovita klapa Sv. Nikola, a nakon skupa u predvorju GKS-a počelo je druženje uz domjenak.