vijesti www.metkovic.hr

 Tečaj

Uspješno završena dva tečaja prerade voća u Metkoviću

Metković, 28.1.2020. - U organizaciji Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, u okviru Mjere 1 "Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja", Programa ruralnog razvoja 2014.- 2020., u prosincu 2019-te s 25 polaznika organiziran je tečaj strukovnog osposobljavanja za poljoprivrednike po programu Prerada voća u Metkoviću. Zbog velikog broja zainteresiranih polaznika tečaj je s 28 polaznika ponovljen u Metkoviću od 21. do 24. siječnja.

Tečaj je namijenjen svim zainteresiranim poljoprivrednicima bilo da se već bave preradom voća ili to namjeravaju. Program edukacije sadrži teme koje obrađuju preradu voća u sok, đem, marmeladu, pekmez, kompot, ulje, voćni ocat, voćno vino, voćne rakije i sušenje voća. Sudionicima izobrazbe koji završe program osposobljavanja izdaje se potvrda o završenom programu osposobljavanja, koja kasnije služi za upis dodatnih djelatnosti prerade voća na OPG-u, a pohađanje tečaja za polaznike je besplatno.

Zbog iznimno velikog interesa za pohađanje ovog tečaja, isti bismo ponovili tijekom ove godine. Da bi organizacija i provedba tečaja bila što uspješnija, pozivamo zainteresirane da iskažu interes na e-mail zoran.kajic@mps.hrili na mobitel 091/488-2786, slanjem poruke da žele pohađati tečaj iz prerade voća, uz što će navesti matični broj OPG-a gdje su članovi i svoje ime i prezime.

Zainteresirani se također mogu javiti djelatnicima Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva ( bivša Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba) u Metkoviću i Opuzenu.