vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Nižu se uspjesi učenika SŠ Metković na gastro-natjecanjima

Metković, 4.3.2020. - Na Korčuli se od 1. do 3. ožujka održalo Regionalno gastro-natjecanje za sve škole iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije. Naša je škola imala predstavnike u trima disciplinama te ostvarila izvrsne rezultate.

Ante Perleta iz ugostiteljskog posluživanja osvojio prvo mjesto (mentor Rade Nikoletić), dok je pomoćni kuhar slastičar Nikola Jelčić osvojio drugo mjesto (mentor Dana Paponja), a kuhar Tomislav Šutalo zauzeo je peto mjesto (mentor Vedran Perić). U disciplinama iz ugostiteljskog posluživanja i kuharstva sudjelovalo je dvanaest različitih škola i samo prva dva mjesta vode na državno natjecanje WORLDSKILLS U Zagrebu.

– Ovo je još jedan veliki uspjeh naše škole u konkurenciji svih ovih drugih koje su turističko-ugostiteljske. Po tko zna koji put dokazali smo da pripadamo u sam vrh naše ugostiteljske struke, a to nam dokazuju i naši rezultati jer se samo znanjem i napornim radom mogu ostvariti ovakvi rezultati – rekao je g. Rade Nikoletić, jedan od zaslužnih za kontinuirane uspjehe naših srednjoškolaca na gastro-natjecanjima.