vijesti www.metkovic.hr

 Vjerski život

Fra Ivo Rastočić slavio mladu misu u Svetištu sv. Ante na Dubravici

Metković, 27.7.2020. - U Svetištu sv. Ante na Dubravici jučer je mladu misu proslavio Metkovac fra Ivo Rastočić, u pratnji svojega kuma fra Ilije Mikulića i propovjednika na misi fra Lukice Vojkovića.

Uvodne riječi mladomisniku i brojnim vjernicima uputili su župnik u Župi sv. Ilije proroka fra Ante Bilokapić i provincijal Provincije Presvetoga Otkupitelja fra Marko Mrše. Svečanost su svojim pjevanjem uveličali zborovi župa sv. Ilije proroka i sv. Nikole biskupa.

Nakon misnoga slavlja, slavlje se nastavilo ispred Hotela 'Narona' na Trgu kralja Tomislava, gdje je priređen zajednički ručak. Posebno emotivan trenutak bio je doček fra Ive, njegovih roditelja, rodbine, prijatelja i ostalih vjernika, među kojima su bili i članovi metkovske Torcide, kojoj je i fra Ivo u mladosti pripadao.

Čestitamo fra Ivi i njegovim roditeljima te mu želimo sretan odlazak na njegovu prvu svećeničku službu, koju će kao župni vikar obavljati u šibenskoj Župi Gospe van Grada.

Prisjetimo se, da je to bila druga mlada misa u Metkoviću u samo dva tjedna. Naime, 12. srpnja u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa svoju je mladu misu rekao don Slavko Volarević.