vijesti www.metkovic.hr

 Narona

Izložba „Rimska noć u Naroni – prvih deset godina“

Metković, 1.8.2020. - U Arheološkom muzeju Narona u Vidu sinoć je otvorena izložba „Rimska noć u Naroni – prvih deset godina“. Na izložbi su izloženi plakati koji služe kao podsjetnik na protekle godine održavanja jedne od najmasovnijih manifestacija u dolini Neretve, koja svake godine u Vid privuče posjetitelje sa svih strana.

Izložbu su otvorili direktorica Turističkog ureda TZ grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur i ravnatelj Arheološkog muzeja Narona Toni Glučina, koji je istaknuo da je cilj izložbe na simboličan način obilježiti jubilarnu, desetu po redu manifestaciju, koja se trebala održati jučer.

„Zbog epidemioloških razloga, ovogodišnja Rimska noć u Naroni, nažalost, otkazana je pa smo ovom izložbom htjeli smo prikazati sve ono najbolje u proteklih devet godina. Uz plakate za čiji je dizajn zaslužan profesor na Umjetničkoj akademiji u Splitu Mladen Čulić, posjetitelji mogu vidjeti i videoprojekciju koja prikazuje najbolje kadrove sa dosadašnjih manifestacija. Ovogodišnja manifestacija trebala se održati na temu 'Velike rimske obljetnice' pa je izložen i taj plakat. Ovom prilikom želio bih zahvaliti svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji dosadašnjih manifestacija, a posebice svim volonterima iz Vida i Metkovića i“, rekao je Glučina.

Prije otvorenja izložbe održana je i radionica za djecu na temu „Rimski novac“, a na kraju večeri na trasi je muzeja, kao iznenađenje, prikazan tradicionalni ples s vatrom.