vijesti www.metkovic.hr

 Domovinski rat

Veterani Četvrte obilježili 25. obljetnicu VRO 'Oluja'

Metković, 3.8.2020. - Članovi Udruge veterana IV. gardijske brigade HV-a Dubrovačko-neretvanske županije u Metkoviću su obilježili jubilarnu 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja.

U sklopu obilježavanja te značajne obljetnice u Sportskoj su ulici izradili mural s grbom Četvrte pa su s toga mjesta krenuli u mimohod gradom. Odjeveni u unikatne majice s „kockicama“ i grbom IV. gardijske brigade nosili su veliku hrvatsku zastavu na kojoj je napisan slogan iz četvrtoga stoljeća 'In hoc signo vinces'.

Nakon što su u pratnji metkovskoga gradonačelnika Dalibora Milana pred Spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima iz Metkovića položili vijence i zapalili svijeće, svečanost su nastavili na boćarskom turniru u Vidu, gdje su niz zvonik župne crkve Gospe Snježne izvjesili svoju veliku zastavu. Najboljim boćarima pokazali su se Miro Matić, Pero Čotić i Marinko Ćerlek. Drugo mjesto pripalo je ekipi u sastavu Davor Boras, Mladen Kežić, Željko Vučić i Ivica Glavinić. Treće mjesto podijelile su ekipe u sastavima: Mario Brečić, Zoran Ivić i Tomo Petković te Markan Šiljeg, Jozo Puljić i Damir Nosić.