vijesti www.metkovic.hr

 Čestitka

Gradonačelnikova čestitka

Metković, 5.8.2020. - Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan uputio je svojim sugrađanima čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.
   

Drage sugrađanke i sugrađani,
   

danas obilježavamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. S ponosom se prisjećamo 5. kolovoza 1995. godine, kada je hrvatska vojska, u operaciji Oluja oslobodila gotovo petinu teritorija Republike Hrvatske.

Na današnji dan odajemo počast svim hrvatskim braniteljima, a posebno onima koji su žrtvovali svoje živote kako bi mi danas imali slobodu i mir. Baš kao i mi, i oni su bili nečiji očevi, majke, sinovi, kćeri, djedovi, bake, prijatelji, kolege. Ali su više od svega voljeli Hrvatsku! Više od svega, željeli su slobodnu Hrvatsku i sretan hrvatski narod. Naša je dužnost voljeti Hrvatsku na isti način na koji su je voljeli oni te kontinuirano nadograđivati sve ono što su nam ostavili u naslijeđe. Također, naša je dužnost mlađim generacijama prenositi poruku o njihovoj snazi, hrabrosti i požrtvovnosti, kako se njihov doprinos nikada ne bi zaboravio!