vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Započeli radovi na preuređenju gledališta Ljetnoga kina

Metković, 27.8.2020. - Sukladno planiranim kapitalnim aktivnostima Ustanove za kulturu i sport Metković započeli su građevinski radovi na preuređenju gledališta Ljetnoga kina.

Riječ je o prvoj fazi obnove gledališta tijekom koje se priprema podloga, pri čemu su uklonjene stare stolice i pripadajući čelični nosači, a bit će napravljena i nova armirano-betonska ploča s poliuretanskim podom. U drugoj fazi radova postavit će se nove stolice te odgovarajućih broj mjesta za osobe s invaliditetom.

Očekivani završetak toga kapitalnog projekta je kraj 2020. godine. Procijenjena vrijednost projekta je 580 tisuća kuna bez PDV-a, a izvori financiranja su Ministarstvo kulture RH i Grad Metković.

„Unatoč krizi uzrokovanoj koronavirusom, naši projekti ne staju. U proteklim mjesecima uložena su znatna sredstva u kulturno-sportske objekte o kojima brine Ustanova za kulturu i sport Metković. Nakon zamjene prozorskih otvora u GKS-u i Boćarskome domu, čime će se postići znatna energetska ušteda te ulaganja u prostorije i igrališta nogometnih klubova, na red je došlo i Ljetno kino – oduvijek omiljeno okupljalište Metkovaca. Predivan je to prostor iz rijeku Neretvu koji broji više od 700 sjedećih mjesta. Nakon završetka obnove, taj prostor će biti još ljepši i spremno će dočekati svoju publiku“, istaknuo je metkovski gradonačelnik Dalibor Milan.

Uz spomenuti, u tijeku je i realizacija sportskih kapitalnih projekata Ustanove za kulturu i sport Metković. Tako je u tijeku rekonstrukcija dječjega igrališta u Ulici Ante Starčevića, kod UOSI Prijatelj, u sklopu koje će se zamijeniti kompletna podloga i sve sprave. Ispod sprava radi se i antistresna podloga prilagođena standardima sigurnosti te iznad nje, duž cijeloga igrališta, umjetna trava namijenjena dječjim igralištima.

U tijeku je i adaptacija dijela postojećega igrališta kraj crkve sv. Franje na Kladi, gdje će se polovina košarkaškoga igrališta prenamijeniti u dječje igralište sa spravama, promijenit će se podloga te postaviti žica, koja će radi sigurnosti razdvajati dječje od košarkaškoga i nogometnoga igrališta. U sklopu te faze radova na obnovi dječjih kvartovskih igrališta jutros je započela i adaptacija vježbališta u Sportskoj ulici, kako bi se ispunili svi uvjeti za njegovu sigurnu uporabu. Ukupna vrijednost tih investicija je 400 tisuća kuna bez PDV- a, a izvor financiranja je u potpunosti Grad Metković.
A. Vučković