vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Upišite se u Karate-klub Metković

Metković, 4.9.2020. - Karate-klub Metković upisuje nove članove u karate-školu od šest godina naviše. Termini upisa su ponedjeljak, srijeda i petak od 18 do 19 sati u prostorijama Kluba (Firma Južni Jadran ispod nadvožnjaka) na adresi Kneza Branimira 3, pokraj Trgovačkog centra Tommy.

Sve informacije se mogu dobiti putem poziva, SMS poruke, Vibera, Messengera i Whatsappa na broj 098 171 36 36.

Karate-klub Metković trenutno ima 92 člana i tri trenera majstora karatea s diplomom trenera karatea s Hrvatskih sveučilišta (Denis Žderić 4 DAN, Dino Žderić 1 DAN i Dario Bukvić 1 DAN) i dva pomoćna trenera (Zlatko Pavlović 1 DAN i Ante Krstičević 1 DAN).

Osim kvalitetnog trenerskog tima Klub se može pohvaliti i prostorijama koje isključivo koristi. Opremljene su svim potrebnim sredstvima za rad te vlastitom teretanom koja je na raspolaganju svim članovima.

Planiranim trenažnim ciklusima u Karate-klubu Metković radi se na vrhunskoj kondicijskoj spremi natjecatelja, od početaka kroz karate školu u kojoj se uči drevna borilačka vještina, gdje se utječe na sve segmente motoričkih sposobnosti polaznika, te potom Klub sve članove usmjerava prema jedinstvenom cilju, a to je isključivo stvaranje vrhunskog natjecatelja u karateu. Natjecatelji nastupaju na 30 natjecanja godišnje, stvaraju se nova prijateljstva, odlazi se na destinacije gdje možda nikad ne bi otišli.

Članovi Karate-kluba Metković osvajači su na tisuće medalja s raznoraznih međunarodnih i domaćih klupskih turnira. Najvrjedniji rezultat sa službenih natjecanja 28 je državnih medalja od bronci do zlata, te kruna rada KK Metković četiri medalje osvojene kontinuirano u zadnje tri godine (dva srebra i dvije bronce) koje su članovi Kluba osvojili u mlađim uzrastima za reprezentaciju Hrvatske na Prvenstvu Balkana.

Napominjemo da u karateu nije dozvoljen kontakt u glavu, dok su svi udarci kontrolirani i nema prejakog kontakta, a postoji i disciplina za natjecanje gdje nema borba, već se natječe u poznavanju karate vještine kroz kate.

Na vama je da donesete odluku i trenirate jedan od najkvalitetnijih sportova, koji je u samom vrhu bazičnih sportova te najviše utječe na motoričke sposobnosti kod djeteta jer se u karateu podjednako koristi svaki dio tijela. U ovom sportu sami ste i svaki rezultat postižete bez pomoći drugog, što utječe na izgradnju dječje samostalnosti, samouvjerenosti i superiornosti.

Klub se pridržava svih uputa nadležnih institucija te poduzima sve mjere i radnje u cilju sprječavanja širenja virusa COVID-19 u svojim prostorijama.