vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

U Galeriji GKS-a u nedjelju će koncert održati Trio LUR

Metković, 14.10.2020. - U Galeriji Gradskoga kulturnog središta u nedjelju, 18. listopada s početkom u 19:30 koncert će održati Trio LUR, u sastavu Lucija Rašeljka Petrač (flauta), Urša Ljuban (orgulje) i Monika Cerovčec (sopran).

Trio LUR osnovan je 2011. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u sklopu predmeta komorne glazbe, pod vodstvom prof. Ljerke Očić, a surađivao je i s prof. Pavlom Mašićem.

Studentice su kroz svoj rad, druženje i glazbu pronašle zajednički interes za komornu glazbu pretežito baroknoga razdoblja, ali se njihova glazbena radoznalost proteže i do repertoara kasnijih razdoblja. Na programu mladih glazbenica tako su skladbe pisane za flautu, glas, orgulje ili čembalo iz pera Vivaldija, Purcella, Händela, Bacha, Bajamontija i drugih, a promoviraju i rad hrvatskih kompozitora te se zalažu za izvođenje kompozicija hrvatskih suvremenih skladatelja u domovini i inozemstvu.

Organizator koncerta je Ustanova za kulturu i sport Metković, a održava se uz potporu Grada Metkovića i Ministarstva kulture i medija RH.