vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Gimnaziji Metković odobrena četiri nova Erasmus plus projekta

Metković, 15.10.2020. - S početkom školske 2020./2021. godine Gimnazija Metković, uz svoje ostale međunarodne aktivnosti poput Škole ambasadora Europskog parlamenta i UNESCO udružene škole, započela je i četiri nova projekta u sklopu Erasmus plus programa. Za nove projekte Gimnazija je iz europskih sredstava od Agencije za mobilnost i programe EU dobila financijsku potporu u iznosu od ukupno 87.870 eura.

U projektu naziva „Lecker und Gesund“ na temu prehrambenih navika Gimnazija Metković je u partnerstvu sa školama iz Grčke i Finske te koordinatorskom školom iz Njemačke, a projekt je vrijedan 25 818 eura. Koordinatorica projekta u Gimnaziji je profesorica njemačkog jezika Ana Bebić.

U projektu „Groundwaters: learn to preserve the European underground environment“ učenici će proučavati podzemne vode, jame, špilje te zaštitu njihova biljnoga i životinjskoga svijeta u svome kraju, kao i u Francuskoj, Italiji i Slovačkoj. Koordinator je Francuska, a financijska potpora projekta za Gimnaziju Metković iznosi 23.927 eura.

Važnost geografije i opasnosti klimatskih promjena tema su partnerstva pod nazivom „Is Geography Destiny“, kojem je koordinator Švedska škola, a s metkovskom Gimnazijom tu su i Gimnazija Vukovar i škole iz Španjolske, Poljske i Turske. Projekt iznosi 27.152 eura za Gimnaziju Metković.

U projektu „Happy Schools 2020“, s iznosom potpore od 10.937 eura, škole iz Hrvatske, Portugala, Finske i Njemačke (koordinator) istraživat će temu sreće učenika i nastavnika sa stajališta psihologije, umjetnosti i kulture.

Koordinatorica ovih triju projekata u Gimnaziji Metković je profesorica engleskog jezika Branka Vladimir.

S kolovozom 2020. uspješno je završio dvogodišnji Erasmus plus KA 229 projekt „A Digital Mapping of Traditional Jobs in Europe“, a s ovom školskom godinom Gimnazija nastavlja i dva već započeta Erasmus plus partnerska projekta – „Math Routes around Europe“ i „Sea in Sight“, kojima je koordinatorica prof. Ana Dragović.