vijesti www.metkovic.hr

 Obavijest

HPD Gledavac poziva na obilježavanje Svjetskoga dana pješačenja

Metković, 15.10.2020. - HPD Gledavac iz Metkovića poziva sve zainteresirane na obilježavanje Svjetskoga dana pješačenja koje će se održati u nedjelju, 18. listopada.

„Krećemo iz Gradskoga parka u 14 sati i pješačimo ulicom Stjepana Radića, prema graničnom prijelazu Metković. Skrećemo prema Lovačkoj kućici na Predolcu i nastavljamo pješačiti novoizgrađenim protupožarnim putem pored bivše Streljane i Gubavih kuća te dolazimo do Izvora kao krajnje destinacije. Povratak je istim putem do Parka. Planirano trajanje pješačenja je 4 sata. Obavezno je ponijeti litru tekućine, najbolje u ruksaku. Preporuka za obuću su duboke cipele, iako će poslužiti i tenisice. Pozivamo planinare i svo građanstvo da nas podrže u ovoj proslavi koja ima naglasak na unapređenju fizičkoga i psihičkoga zdravlja“, poručili su iz HPD Gledavac.

Inače, svjetska asocijacija „Sporta za sve“ TAFISA promovira i organizira ovu proslavu kao jednu od najznačajnijih svjetskih manifestacija, u koju se aktivno uključuje velik broj zemalja svijeta. Manifestacija potiče ekološku svijest o potrebi očuvanja prirode, a sa druge strane propagira pješačenje kao učinkovit i jeftin oblik fizičke aktivnosti, namijenjen osobama svih životnih dobi.