vijesti www.metkovic.hr

 Šport

U Gradskoj dvorani sutra se igra rukometni derbi između RK Metković – Mehanika i RK Ribola

Metković, 16.10.2020. - U 4. kolu 1. HRL Jug RK Metković – Mehanika sutra se u Gradskoj sportskoj dvorani sastaje RK Ribola iz Kaštela, a susret su na konferenciji za medije najavili trener Filip Romić, vratar Željko Kozina, voditelj Omladinske škole Nikica Lovrić te glasnogovornica Marija Bošnjak.

RK Ribola trenutno je, sa šest bodova prva na tablici 1. HRL Jug, a Metkovci se s bodom manje nalaze na drugome mjestu. Trener metkovske ekipe, Filip Romić vjeruje u pobjedu.

„Dobro smo proučili protivnika i njihov glavni adut i pokretač je izdanak naše Škole rukometa Marin Marić. Protivnička ekipa je iskusna, odlično posložena u fazi obrane te ima raznolikost u napadu. Međutim, uočili smo prilike koje ćemo, vjerujem, sutra uspjeti iskoristiti. Mi imamo svoje adute, spoj mladosti i iskustva te odgovor na tu njihovu čvrstinu. Kvalitetno smo odradili tjedan, spremni smo, željno očekujemo početak derbija i vjerujem u pozitivan ishod“, istaknuo je trener Romić.

Pobjedu očekuje i vratar Kozina koji je pozvao sve navijače da ih podrže u sutrašnjoj utakmici.

„Spremni dočekujemo ekipu iz Kaštela i pozivam sve navijače da nas podrže na utakmici, da budu naš osmi igrač i naš vjetar u leđa“, kazao je Kozina.

Na konferenciji je predstavljen i novi voditelj Omladinske škole Nikica Lovrić koji je sin proslavljenoga rukometaša Vlahe Romića.

Lovrić je deset godina igrao rukomet u Premijer ligi, a 16 godina radi kao trener. Vodio je Školu rukometa prije 12 godina, a i RK Metković u Premijer Ligi, prvoj ligi i drugoj ligi.