vijesti www.metkovic.hr

 Aktualno

Održana završna konferencija projekta 'Energetska obnova Gradske sportske dvorane'

Metković, 29.10.2020. - Uz nazočnost predstavnika Grada, Ustanove za kulturu i sport i sportskih klubova, u Metkoviću je danas održana završna konferencija projekta 'Energetska obnova Gradske sportske dvorane' na kojoj su gradonačelnik Dalibor Milan i voditeljica projekta Nikolina Talajić prezentirali projektne ciljeve, aktivnosti i rezultate.

Projekt je to čija je ukupna vrijednost 9,2 milijuna kuna, od čega je 7,2 milijuna sufinancirano iz EU fondova, posredstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 4,3 milijuna te Ministarstva graditeljstva u iznosu od 2,9 milijuna.

U sklopu projektnih aktivnosti obnovljena je kompletna ovojnica zgrade, ugrađeni su solarni kolektori za grijanje vode i podršku grijanju, uređaj za hlađenje, nova ekološka LED rasvjete i sendvič paneli, poboljšan je sustav grijanja te je prilagođen pristup za osobe s invaliditetom i smanjenje pokretljivosti.

„Provedbom ovoga projekta ušteda toplinske energije za grijanje je gotovo 90%. Nakon svih provedenih radova i energetskog pregleda dvorane, ponosni smo na činjenicu što je ona sada zgrada gotovo nulte potrošnje energije. Grad Metković je jedan od rijetkih koji je proveo ovaj projekt bez financijske korekcije, a ovaj projekt je samo jedan u nizu kojeg u Gradu provodimo u svrhu poboljšanja kvalitete života sugrađana.“, istaknula je Talajić.

Važnost projekta obnove dvorane, koja je otvorena 1982. godine, istaknuo je i gradonačelnik Milan.

„Provedbom ovoga projekta dobili smo zaista mnogo. Naši sportaši su i do sada imali solidne uvjete za rad te postizali odlične uspjehe, ali siguran sam kako će ti uspjesi u budućnosti biti još i bolji jer su im uvjeti za treniranje sada kvalitetniji“, naglasio je Milan koji je odgovorio i na novinarski upit vezan za stanje krovišta.

„Nakon što je završena energetska obnova Gradske sportske dvorane, ona je na nekoliko mjesta prokišnjavala. Po upozorenju Grada, izvođač radova je uklonio te 'skrivene' nedostatke. Moram napomenuti kako Grad ima garanciju koja vrijedi tri godine te smo potpuno zaštićeni ukoliko dođe do nekih nedostataka“, kazao je Milan.