vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Ženski nogomet osvaja dolinu Neretve

Metković, 6.2.2016. - Zaljubljenici u nogomet reći će da je sinoć na umjetnoj travi Igrališta Iza Vage odigrana povijesna utakmica u kojoj su se sastale dvije neretvanske ženske momčadi – limačice NK Neretva i NK Maestral iz Krvavca.

Krvavčankama, koje su trenirati počele u rujnu prošle godine, bila je to prva službena utakmica pa ih ne treba rastužiti što su u srazu s iskusnijim i uigranijim Metkovkama izgubile 8:1. Golijadu za domaće otvorila je već u drugi minuti Lucija Borovac, koja je ukupno postigla hat-trick. Dominacija Metkovka nastavila se cijelu utakmicu pa su golove još postigle Hana Rodin, Valentina Bašić, Filipa Zekušić, Luna Medak i Petra Vladimir, a počasni gol za Maestral postigla je pred kraj utakmice Petra Jerković. Lijepih poteza bilo je s obje strane pa je pedesetak gledatelja unatoč prohladnu vremenu do kraja uživalo u majstorijama malih nogometašica. Djevojčice iz općine Kula Norinska nisu bile tužne nego su rekle da im je drago štosu stekle nove sportske prijateljice. Njihova zajednička fotografija svakako će biti povijesna kada je za pedeset godina budu pokazivale unucima.

KN Neretva (trener Josip Radić)

Maja Ćelić, Elena Zekušić, Barbara Bašić, Petra Vladimir, Maja Markota, Hana Rodin, Valentina Bašić, Marija Menalo, Filipa Zekušić, Lucija Borovac, Luna Medak, Gabrijela Markota, Martina Brkić, Ivana Previšić, Ana Jurković, Ana Brkić, Lana Ilić i Antonija Dominiković.

NK Maestral (trener Vlaho Marević)

Jure Batinović, Noa Boko, Jana Jerković, Petra Jerković, Mirela Čavrk, Klara Jerković, Iva Rakić, Nea Ujdur, Marta Gnječ, Nada Liković, Marina Dominiković, Andrea Ćelić, Ana Vučković, Iva Dominiković, Antonija Jerković i Ema Ujdur.