vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

'Prijatelji' i 'Neretvansko srce' darivali djecu u OB Dubrovnik

Metković, 23.2.2016. - Predstavnici Udruge osoba s invaliditetom PrijateljNikola Popovac i Marina Mustapić su s upraviteljicom Zaklade Neretvansko srce Danijelom Raič jučer posjetili Opću bolnicu Dubrovnik te djecu razveselili druženjem i darovima.

Glavna medicinska sestra Opće bolnice Dubrovnik Suzana Mileković goste je dočekala s glavnom medicinskom sestrom Odjela pedijatrije Ankom Drobac te ih odvela na Odjel gdje su ih dočekala djeca koja tamo borave zbog zdravstvenih poteškoća.

– Vidjeti osmijehe od uha do uha i radost na dječjim licima neprocjenjivo je bogatstvo na takvome mjestu na kojemu su djeca daleko od svojih najbližih. Ideju za darivanje inicirala je gospođa Jelisava Mikulić, iseljenica iz Metkovića koja dugo godina živi u Americi. Budući da i sama po nekoliko puta daruje pedijatrijski onkološki odjel u Seattleu, obratila se Zakladi Neretvansko srce te nam poslala ručno ispletenih dječjih kapica. To nas je potaknuo da na našim radionicama u Udruzi osmislimo igračke (plišance) koje su s edukatoricom za šivanje izradili volonteri Udruge iz osnovnih i srednjih škola u Metkoviću. Zaklada je od skromne donacije kupila školskoga pribora poput bojica, flomastera, papira, škara, vodenih boja i tempera pa se nadamo da ćemo djeci koja se nalaze na Odjelu pedijatrije putem kreativnih aktivnosti barem nakratko uljepšati boravak u bolnici – rekla je upraviteljica Zaklade Raič.

– Mi smo otvoreni odjel, a bolnica se krasi titulom Prijatelj djece. Naučili smo na brojne donacije i osim specifičnih darova koje smo dobili od prijatelja iz Metkovića posebno nas raduje činjenica da se akcija darivanja produžila na cijelu godinu, a ne samo koncem godine kada su ona najčešća. Mali pacijenti trenutno se najviše liječe od respiratornih bolesti, a igračke koje su stigle u igraonicu poslužit će im da lakše zaborave bolest zbog koje su u bolnici – kazala je glavna medicinska sestra Drobac.

Iz Zaklade su poručili da je ovo samo jedna u nizu njihovih aktivnosti kojima žele pokazati ljubav, učiniti dobro djelo te malim gestama i sitnicama vratiti osmjehe na lica onih kojima je to najpotrebnije.