vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Protupravno prisvojio 20.000 kuna

Metković, 24.2.2016. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković, 49-godišnjak je osumnjičen za dva kaznena djela i to krivotvorenje službene ili poslovne isprave i zlouporabu položaja i ovlasti, dok se dvojica muškaraca u dobi od 64 i 40 godina sumnjiče za kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, 49-godišnjak se sumnjiči da je, kao predsjednik skupštine sportskog kluba u Metkoviću, u razdoblju od sredine veljače do sredine svibnja 2013. g., krivotvorivši podatke u ispravama kluba, te prekoračenjem svojih ovlasti, protupravno prisvojio 20.000 kuna.

Nadalje, utvrđeno je da druga dvojica osumnjičenih, kao predsjednici uprave kluba, nisu vodili poslovne knjige koje su po zakonu imali obvezu voditi.

Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Predali minsko-ekslozivna sredstva

Tijekom jučerašnjeg dana dvoje građana s područja Dubrovnika i Metkovića policiji su dragovoljno predali 3 ručne bombe, protu-pješačku minu i 52 komada raznog streljiva.

 

Ne telefinirajte tijekom vožnje

U jučer provedenoj akciji pojačanog nadzora korištenja mobitela za vrijeme vožnje policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik poduzeli su 132 represivne mjere od kojih 120 po zadaćama akcije, odnosno zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje.