vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Goran Cerović pobjednik utrke u Vidu

Metković, 29.2.2016. - Jučer je u organizaciji BK Metković u sklopu IX. kola Rekreativne lige Dalmacije održana biciklistička utrka Stipe Čamber. Start je bio u podne ispred Arheološkog muzeja, a vozilo se cestom do Pruda pa do Dragovije i nazad, u što se upustilo 118 biciklista iz Dalmacije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Od ukupno 60 članova BK Metković, utrkivalo se njih 15.

Nakon što su svi odvozili 27 km, dodijeljene su nagrade prema kategorijama. Tako je u ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojila Maja Ena Ljuba iz BK Faust Vrančić, druga je bila Tanja Barišić iz BK Orlov krug, a treća Karmen Škiljić iz BK Pakoštane. Najbolji do 20 godina bio je Josip Toljan iz BK Orlov krug. Drugo vrijeme imao je Mate Miletić iz BK Aks, a treći je bio Ivan Deronja iz BK Livno. Prvo mjesto u kategoriji od 20 do 30 godina osvojio je Goran Cerović iz BK Pljevlja iz Crne Gore. Iza njega su stigli Roko Pavlinošić iz BK Vlaji Sinjte Ivan Brčić iz BK Vlaji Sinj. Najbolji u kategoriji od 30 do 40 godina bio je Marin Pejdo iz BK Zadar, dok je drugoplasirani bio Denis Čanjevac iz BK Orlov krug. Treće mjesto pripalo je Ivici Cvitkoviću iz BK Vlaji Sinj. Priznanje za najboljega u kategoriji 40+ dobiva Joško Fržop iz BK Orlov krug Vodice, a iza njega je Dragan Jelinčić iz BK Vlaji Sinj. Trećeplasirani je bio Dario Čondrić iz BK Konavle.

Najbrži u kategoriji 50+ bio je Ante Saratlija iz Vodica, dok je iza njega stigao i Metkovac Luka Volarević Luše (BK Metković). Treće mjesto pripalo je Saši Nikiću iz BK Faros.

Ukupni pobjednik utrke je Crnogorac Goran Cerović koji je stigao na cilj za jedan sat i dvanest minuta.

Za okrepu je natjecateljima pripremljen fažol i piće za osvježenje pa je u tom stilu i završeno druženje uz Norin.