vijesti www.metkovic.hr

 Izložba

'Larpurlartizam' na ušću Neretve

Metković, 7.7.2016. - Larpurlartizam je prva manifestacija i svečano otvorenje ovogodišnjih događanja na Platformi za umjetnost, znanost i edukaciju – Powerweb, delta – larpurlartizam Udruge PowerProgressiveArt.

Prostor Larpurlartizma je pješčana prirodna plaža s okolnim pješčanim pličinama i lagunama u suradnji sa Kiteboarding Komin. Zdravim pristupom životu i svim ljudskim djelatnostima, PowerProgressiveArt predstavlja umjetničku i znanstvenu poslasticu na području svjetskog rezervata zaštićenog Ramsarskom konvencijom. Izvor našeg Larpurlartizma je uživanje u istini, ljepoti i ljubavi, a temelji se na izložbi skulptura recentnih hrvatskih i stranih umjetnika te koncertu klasične glazbe mladih solo izvođača.

Na izložbi izlažu hrvatski i strani umjetnici među kojima su: Ana Gizdić, Livia Maričić, Marin Marinić i Georgette Yvette Ponte. Koncert izvode: Marina Cindrić, Kristina Dodig, Ivan Vladimir.

Znanstveni dio Larpurlartizmu priložiti će mag. educ. mat. Maja Štajduhar predavanjem "Zrnca pijeska".

Program 9. srpnja 2016.:

19.00 - djelovanje udruge PowerProgressiveArt u delti Neretve, Marija Sršen

19.15 - mag. educ. mat. Maja Štajduhar "Zrnca pijeska", predavanje

19.45 - koncert Marina Cindrić - klarinet, Kristina Dodig - flauta, Ivan Vladimir - gitara

20.00 - svečano otvorenje izložbe

Na prostoru Kiteboarding Komin izložba je otvorena do 12. srpnja. Izložbu također možete pogledati u Prirodoslovnom muzeju Metković, od 13. srpnja do 15. rujna.