vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

'Sv. Iliji' i 'Gusaricama' Lađarski kup Grada Metkovića

Metković, 20.7.2016. - Šest se lađarskih posada u muškoj i dvije u ženskoj konkurenciji danas borilo za III. Lađarski kup Grada Metkovića. Osvojile su ga UL Sv. Ilija Metković i UL Gusarice Metković.

Nakon prve utrke, prema kojoj su se određivali parovi kup-natjecanja, u završnicu su se međusobnim dvobojima plasirali UL Sv. Ilija, koji su bili bolja od UL Gusari Komin te seniori UL Jerkovac, koji su u poluzavršnici pobijedili svoje juniore. U natjecanju su još sudjelovali lađari Crnoga puta i veterani IV. gardijske brigade, koji ne propuštaju gotovo ni jedno natjecanje.

Prije muške završnice održan je dvoboj između metkovskih lađarica iz UL Metkovke i UL Gusarice, koje su povele od samoga starta i tu su prednost do kraja utrke samo povećavale. U muškoj borbi za treće mjesto Kominjani su očekivano pobijedili juniore Jerkovca. Slijedilo je veliko, ovaj put metkovsko, finale. I Jerkovac i Sv. Ilija startali su silovito. Sveti Ilija je koju sekundu prije okrenuo oko bove, ali Jerkovčani se nisu predavali, što je nagnalo lađare s lijeve strane grada da ulože krajnji napor i utrku završe u svoju korist.