vijesti www.metkovic.hr

 Rekreacija

U Metkoviću otvoren 'CrossFit 20350'

Metković, 11.8.2016. - Jučer je u prizemlju Boćarskoga doma otvoren Fitness -centar CrossFit 20350, prvi licencirani CrosFit box u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Na otvorenju su bili tehnički ministar MUP-a Vlaho Orepić i gradonačelnica Metkovića Katarina Ujdur, a uime stručnoga tima okupljenima se obratio trener Teo Gnječ. Ministru Orepiću pripala je čast biti kumom novootvorenoga Fitness-centra pa je nakon pozdravnoga govora i želja za uspješan rad osoblju i polaznicima svečano prerezao vrpcu, čime je Centar službeno otvoren. Podršku uime Grada Matkovića izrazila je i gradonačelnica Ujdur.

Crossfit predstavlja skup funkcionalnih pokreta u stalnom variranju, koji se izvode pri visokom intenzitetu. Svi Crossfit treninzi temeljeni su na osnovnim funkcionalnim pokretima. Program se izvodi ka CrossFit Basic, Crossfit Group i Open Gym te podrazumijeva treninge od početne faze do naprednih treninga. Crossfit je fitness režim koji je prije nekoliko desetljeća utemeljio Greg Glassman. On je prva osoba u povijesti koja je na značajan i mjerljiv način definirala fitness kao povećan radni kapacitet kroz određeno vrijeme i modalne domene. Zatim je stvorio program posebno dizajniran da poboljša fitness i zdravlje.

Fitness-centar nalazi se u samom središtu Metkovića na adresi Sportska ulica b.b., u neposrednoj blizini svih glavnih sportskih objekata, što otvara mogućnost treniranja na otvorenim travnatim i betonskim terenima. Opremljen je vrhunskom sportskom opremom poznatog proizvođača Again Faster, koja uključuje sve potrebne sprave za elemente gimnastike i dizanje utega. Trenersko osoblje sastoji se od certificiranog L1 CrossFit trenera Tea Gnječa, studentice nutricionizma Maje Matić, koja će brinuti o prehrani naših članova te Irene Obradović, trenerice i terapeutkinje s deset godina rada kao voditeljica skupnih i individualnih treninga. Za sve ostale informacije i raspored treninga pogledajte njihovu Facebook i službenu mrežnu stranicu crossfit20350.com.
J. Vučković