vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

'Gusaricama' III. Maraton lađarica na Neretvi

Metković, 12.8.2016. - Na III. Maratonu lađarica na Neretvi jučer su iz Opuzena put Metkovića startale četiri ženske posade, od kojih je ciljnu crtu ispod Lučkoga mosta u Metkoviću prva prešla posada Gusarice Metković. Za deset kilometara uzvodno do Metkovića trebalo im je sat i 21 minuta.

Lanjske pobjednice, ekipa Stabline stigla je druga, a treće su mjesto zauzele Metkovke. Posljednja je do mosta u Metkoviću doplovila ekipa lađarica iz Opuzena, koja je za prvakinjama kasnila 14 minuta.

Metkovkama je za 3. mjesto nagrade i odličja uručio Pavo Delija, direktor Maratona lađarica, dok je to Stablinarkama učinio predsjednik Udruge lađara Neretve Dalibor Obradović. Pobjednicama ovogodišnjega Maratona lađarica, ekipi Gusarice iz Metkovića, vrijedne nagrade i zlatna odličja uručila je metkovska gradonačelnica Katarina Ujdur.

Program na Trgu nastavljen je tradicionalnom Noći lađara, na kojoj je za sve lađarske ekipe što sudjeluju na sutrašnjem Maratonu organizirana zajednička večera i druženje uz glazbu grupe Versi.