vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metkovskim veslačima zlato i srebro s Državnoga prvenstva

Metković, 11.10.2016. - Na zagrebačkome Jarunu prošloga je vikenda održano Hrvatsko veslačko prvenstvo, na kojemu su veslači VK Neretvanski gusar osvojili dva odličja. Nataša Šustić, kao što je i najavila, sigurno je odveslala svoju utrku te je konkurenciji lakih seniorki u skifu postala državna prvakinja. Srebrnu medalju osvojili su juniori A u četvercu bez kormilara u sastavu Ivan Ćelić, Marin Krešić, Nikola Vugdelija i Mislav Dragobratović.

Ivan Puljić je u skifu u konkurenciji seniora u subotu odveslao odličnu kvalifikacijsku utrku stigavši treći i plasiravši se tako u finale u kojemu je osvojio šesto mjesto. U obje trke veslao je protiv Martina Sinkovića. Treba napomenuti da je Ivan imao obaveza zbog upisivanja na fakultet pa je ovo ljeto više vremena posvetio prijamnom ispitu, nakon čega je uspješno upisao FER na Zagrebačkom sveučilištu.

U konkurenciji kadeta B u skifu Nikola Mijić izborio se za četvrtfinale u kojemu je bio treći i pokazao vrlo velik napredak u malo vremena. Marko Kevo i Marijan Filipović u konkurenciji kadeti A na pariće izborili su se za četvrtfinale zauzevši treće mjesto. Aleksandra Boras i Leonarda Krstičević u konkurenciji kadetkinja A u finalnoj utrci bez kvalifikacija bile su u dvojcu na pariće posljednje, šeste. Bivša veslačica VK Neretvanski gusar Katarina Vučina, veslajući u konkurenciji mlađih juniorki za zagrebački VK Croatia, osvojila čak dvije zlatne medalje i to u četvercu na pariće te u dvojcu na pariće. Čestitke našim veslačima te Katarini i njezinu treneru Borisu Martinu, ocu našega srebrnog olimpijca Damira.