vijesti www.metkovic.hr

 Humanost

Djeca pomažu djeci

Metković, 27.10.2016. - Učenici IV. c razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića, njihova učiteljica Natali Bubalo, defektologinja Marija Mioč, knjižničarka Katica Salacan i Lutkarska grupa predmetne nastave sudjelovali su u projektu pod nazivom Djeca pomažu djeci.

– Taj se projekt realizira već šest mjeseci i u njega su uključeni i roditelji učenika IV. c razreda. Učenici su izrađivali lutke s ciljem prikupljanja sredstava od prodaje koja je realizirana na prodajnoj izložbi za Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Prikupljenim sredstvima kupljene su higijenske potrepštine, igračke i slatkiši za Dječji dom Maslina u Dubrovniku. To je jedini dom za djecu bez roditeljskog staranja u našoj županiji.

Na Međunarodni dan međusobnog pomaganja, koji se obilježava 26. listopada, naši učenici i učitelji posjetili su Dječji dom Maslina. U domu su ih dočekali njihovi vršnjaci koji u njemu žive, ljubazno osoblje i njihova ravnateljica Ilijana Stojanović. Ona je našim učenicima pokazala dom, govorila im o njegovoj povijesti kao i životu i radu u njemu. Naši učenici upoznali jedan potpuno drugačiji život od svoga i stekli nova iskustva i poznanstva.

Ovom prilikom zahvaljujemo roditeljima učenika IV. c razreda te ostalim roditeljima, kolegama i donatorima koji su se uključili u projekt. Veselimo se budućoj suradnji – izvijestili su nas iz Škole.