vijesti www.metkovic.hr

 Zdravlje

Počinje cijepljenje protiv gripe

Metković, 2.11.2016. - Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije ukupno je zaprimio 5 520 doza cjepiva protiv gripe za sezonu 2016./2017. godinu. Radi se o cjepivu kao i prošle godine nizozemskog proizvođača Abbott Biologicals B.V. tvorničkog naziva Influvac.

Kao i ranijih godina cijepljenje je prvenstveno namijenjeno: za osobe od 65 godina i starije, kronične bolesnike, zdravstvene djelatnike i trudnice. Za sve njih cijepljenje je besplatno, dok će cijenu za one koji se žele preventivno cijepiti protiv gripe naknadno odrediti HZZO.

Zavod će izabranim liječnicima na području Metkovića i Opuzena podijeliti 1 300 doza cjepiva.

Cijepljenje započinje 2. studenoga 2016. kod svojih izabranih liječnika obiteljske medicine ili liječnika za malu i predškolsku djecu, dok se zdravstveni djelatnici mogu cijepiti u Zavodu za javno zdravstvo.

Ako neki izabrani liječnici obiteljske medicine zbog specifičnosti prostornog rasporeda županije ne dobiju cjepivo protiv gripe 2. studenog, svakako će ga dobiti do kraja ovoga tjedna te će moći informirati svoje pacijente i započeti sa cijepljenjem.

Voditelj Službe za epidemiologiju
  Miljenko Ljubić, dr. med.