vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metkovke na tablici pretekle Goričanke

Metković, 19.11.2016. - Na Igralištu Iza Vage u Metkoviću danas je odigrana utakmica 9. kola I. NHLŽ između domaćega ŽNK Neretva i gostujuće ekipe ŽNK Trnava iz Goričana, u kojoj su Metkovke slavile 2:1.

Hladan tuš za domaće nogometašice uslijedio je veću u 3. minuti kada su gošće pogotkom Sanje Herman povele 0:1. Metkovke to nije obeshrabrilo pa su zapele na terenu i već u 11. minuti na 1:1 izjednačile pogotkom Helene Perić. Tim se rezultatom otišlo se na predah.

U nastavku, unatoč mnogim prilikama i udarcima na gol, promjena rezultata čekala se do pred kraj susreta. U 84. minuti domaće nogometašice dolaze do vodstva od 2:1 pogotkom Mirele Čajić. Na zadovoljstvo igračica i Uprave domaćega kluba rezultat je ostao nepromijenjen do posljednjega sučeva zvižduka. Zauzimanjem četvrtoga mjesta na kraju jesenskoga dijela prvenstva naše su djevojke pokazale da, unatoč činjenici što su nove u ligi, neće igrati podređenu ulogu. Proljetni dio prvenstva počinje 19. ožujka, kada Neretvi u goste dolazi Zagrebački Agram.
  

ŽNK Neretva

Kešina (V), Jurković, Čajić, Žilić, Čubić, Šimunović(od 31.` Repeša), Mijoč, Terzić (KAP), Tanović (od 90.` Suton), Perić (od 88.` Kolovrat), Herceg (od 80.` Bošković.

Trener: Duško Mijoč.
  

ŽNK TrnavaSipina (V), Herman, Bregar, Klarić, Mati, Cicijelj, Videc, Korpar, Bijelić, Nagy, Požgaj.

Trener: Mladen Vlah.
J. Vučković