vijesti www.metkovic.hr

 Domovinski rat

Započelo obilježavanje četvrt stoljeća 116.

Metković, 25.11.2016. - Danas je započelo obilježavanje 25. obljetnice ustroja 116. brigade Hrvatske vojske, koja je prijelomnih vremena od prije četvrt stoljeća za naše biti ili ne biti svojom vojničkom čizmom stala za vrat zmiji što je gmizala put naše zelene doline, put naše Hrvatske.

Svečano polaganje vijenaca pred spomenike poginulim hrvatskim braniteljima, pripadnicima te brigade, započelo je danas u Pločama, a nastavilo se u Slivnome i Opuzenu te, na kraju, pred Spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskome ratu iz Grada Metkovića. Vijence su položili predstavnici svih bojna 116. brigade, roditelji, udovice i rodbina poginulih pripadnika Sto šesnaeste te čelnici neretvanskih gradova i općina.

Sutra se svečanost nastavlja u Metkoviću u devet sati otvaranjem obnovljenoga Šetališta 116. brigade HV-a s biciklističkom stazom, u 11 sati polaganjem vijenaca na Groblju sv. Ivana Nepomuka, u 11:30 otkrivanjem spomen-ploče uz haubicu na Velikoj rivi, u 12 sati svečanim akademijom u Gradskome kulturnom središtu te završava sv. misom za poginule branitelje u crkvi sv. Ilije.